5 redenen waarom werken in de horeca ideaal is voor studenten

Studenten werken vaak in de horeca als bedieningsmedewerker. Niet geheel onlogisch, aangezien het best veel voordelen met zich meebrengt. Zo ben je altijd in beweging en kom je ook nog eens veel mensen tegen. Hieronder hebben we 5 redenen op een rij gezet waarom werken als bedieningsmedewerker erg leuk kan zijn!

Je leert multitasken

Wanneer je werkt als bedieningsmedewerker leer je ontzettend goed multitasken. Je bent namelijk continu bestellingen aan het opnemen en je bent tegelijkertijd ook bezig om ervoor te zorgen dat je gasten het naar hun zin hebben door foto’s van hun te maken of de kinderen aan het lachen te maken.

Gratis eten en drinken

Als je in de horeca werkt, krijg je vaak gratis eten en drinken. Denk bijvoorbeeld als de keuken verkeerde gerechten heeft gemaakt. En weggooien en natuurlijk zonde!

Of heb je een lange dag achter de rug. Vaak sluit je dan nog even gezamenlijk de dag af onder het genot van een drankje. 

Veel beweging

Als bedieningsmedewerker ben je altijd bezig. Of je nou nieuwe bestellingen aan het opnemen bent, de drankjes naar je gasten brengt of alles aan het schoonmaken bent: hier kom je wel aan je dagelijkse hoeveelheid beweging. Daarnaast mag je ook nog eens de hele dag op sneakers lopen. 

Fooi

Misschien wel een van de belangrijkste voordelen van werken als bedieningsmedewerker: fooi. Door deze extraatjes kan jij er maandelijks nog een leuk bedrag aan overhouden. Dit kan je lekker weer uitgeven aan kleding, uitgaan of festivals. Of je kan natuurlijk ook gaan sparen!

Gezellige collega’s

Als je in de horeca werkt, heb je vaak hele leuke collega’s. Door samen hard te werken en na werktijd met elkaar een drankje te doen, hou je er ook nog eens leuke vrienden aan over. Vaak spreek je na werk ook nog eens af of samen lekker uit te gaan!

Leave a Reply