Afstuderen in een vakantie omgeving

De studententijd is voor velen toch de mooiste tijd van hun leven. Is dat het niet, dan is het zeker een belangrijke periode waarop in het latere leven nog vaak wordt teruggekeken. Je verlaat het ouderlijke huis en trekt de weide wereld in. Je ontwikkelt jezelf en je legt de basis voor je verdere toekomst.

Een mooi en belangrijk onderdeel hiervan is de afstudeerstage. Deze stage is in hoofdzaak bedoeld om onderzoek te doen, werkervaring op te doen, je stageverslag te schrijven en een meesterproef te voltooien. De afstudeerstage kun je doen als je op het hbo zit. Studeer je aan de universiteit dan kun je daarnaast nog een meesterproef doen.

Veel studenten kiezen voor hun afstudeeropdracht een bedrijf of organisatie die goed staat aangeschreven, een vestiging heeft in het buitenland en een mooie vergoeding biedt.

Lukt het jou om bijvoorbeeld een bedrijf of kantoor te vinden die jou wil uitzenden naar Aruba, CuraƧao of Zuid-Afrika dan wordt het vaak toch al heel aantrekkelijk. Belangrijk is echter om ook verder te kijken dan alleen maar het plezier van een buitenlandse stage in een zonnig gebied. Een afstudeerstage waar je weinig aan hebt of waar je naar vier weken al spijt van hebt is natuurlijk zonde van je tijd.

Veel aanbieders van afstudeerstageplekken willen je ook een vergoeding geven voor het werk dat je voor hen verricht. Het onderzoek dat jij gaat doen moet daarom wel passen bij het bedrijf waar je deze stage gaat lopen. Zij zullen hiermee bij de selectie rekening houden. Indien jouw onderzoek en stageverslag een bijdrage levert aan een vraagstuk of probleem dat binnen het kantoor of bedrijf speelt dan zijn er zeker mogelijkheden om hier een geschikte plek te vinden.

Het allermooiste is natuurlijk (en dat komt zeker voor) dat je na je betaalde stage kunt solliciteren op een interne vacature en je zo vrij eenvoudig het bedrijf binnenrolt met een betaalde baan. Zeer goede studenten die succesvol hun stage afronden worden ook direct gevraagd of zij binnen het bedrijf willen blijven. Dat gunnen wij natuurlijk iedere student.

Betaald werk vinden na een mooie werkstage in een tropisch land wil toch iedere student!

Leave a Reply