De leukste speelparken in eigen land

Speeltuinen voor kinderen zijn altijd leuk voor een dagje weg in eigen land. Thuis kunnen kinderen natuurlijk lekker in de weer met speelgoed, maar in een speelpark is het vaak pas echt feest. Als ouder kan je lekker een boekje lezen onder het genot van een kop koffie terwijl de kinderen zichzelf uren kunnen vermaken. De keuze tussen speelparken is groot, en bij iedereen in de buurt is er wel een te vinden. In dit artikel kun je de leukste speelparken op een rijtje vinden.

Oud Valkeveen

Centraal gelegen in Naarden kun je speelpark Oud Valkeveen vinden. In het park kun je onder andere een theater en speelweide vinden. Er is een mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor als je meerdere keren per jaar naar het park wil. Het park biedt zowel plezier in de binnen- als buitenlucht dus ook als het weer slecht is kun je er terecht.

Julianatoren

Julianatoren is meer dan alleen een speelpark en kan dan ook prima door als attractiepark. Het leuke aan dit park is dat er voor diverse leeftijden genoeg te beleven is. Zo is er voor de allerkleinsten een olifantenmolen of mini botsauto’s terwijl en voor oudere kinderen ook achtbanen te vinden zijn. Voor een bezoek aan het pretpark zal je moeten afreizen naar Apeldoorn.

Linnaeushof

In Bennebroek kun je terecht bij Linnaeushof. Hier kan je onder andere gebruik maken van glijbanen, speeltuinen en een waterpretpark. Daarnaast is het park vrij centraal gelegen en voor veel mensen makkelijk toegang baar. Voor mensen in een rolstoel zijn er geen problemen, de attracties zijn rolstoel toegankelijk gemaakt zodat iedereen mee kan spelen.

Thuis kun je natuurlijk ook je tuin anders inrichten zodat het net een speelpark wordt. Met wat leuk buitenspeelgoed kom je al een heel eind. Zo kun je een schommel plaatsen of kiezen voor een trampoline. Tegenwoordig kan je ook vaak duurzaam speelgoed vinden zodat je op die manier ook kan bijdragen aan een betere toekomst op de langere termijn. Wil je toch naar een speelpark, kijk dan ook vooral rond bij jou in de buurt. In Nederland zijn er zoveel speelparken dat er altijd wel eentje in de buurt te vinden is. Vergeet niet een boekje of iets anders mee te nemen zodat je zelf ook een middagje vermaak hebt.

Leave a Reply