De voorbereidingen aan uw boot voor de winterstalling

Een geslaagd seizoen te water is alweer ten einde. Tijd dus om uw boot voor te bereiden op de winter. Als uw boot tijdens de winter in de winterstalling opgeslagen is zal uw boot een stuk langer mee gaan. Het is daarom belangrijk om uw boot goed na te lopen en te beschermen tegen de weersomstandigheden tijdens het winterseizoen. De voorbereidingen aan iedere boot variƫren en ze kunnen gemakkelijk in het water blijven liggen maar dit is niet ideaal voor iedere boot. Om uw boot weer vaarklaar te krijgen voor het aankomende vaarseizoen is het van cruciaal belang dat u de boot van extra aandacht voorziet.

Wanneer kunt u het beste uw boot voorzien van onderhoud?

Jaarlijkse onderhoud aan uw boot voorkomt onenigheden en vergroot uw vaarplezier. Als de conditie van de boot in een goede staat verkeerd en dit blijft vast houden zal u weinig tot aan geen problemen hebben met de boot. Als u de boot naar de winterstalling brengt kan de boot ook onderhouden worden door deskundigen vakmensen. De boot zal dan haar waarde behouden en in de meeste gevallen bent u hiervoor verzekerd. Bij een uitgebreide onderhoudsbeurt wordt gekeken naar de leidingen, de impeller.De pomp wordt gecontroleerd en afgetapt en de V-snaar en olie wordt vervangen indien dit nodig acht. Vergeet niet dat er genoeg anderen ook opzoek zijn naar een winterstalling. Dus als u na het vaarseizoen verzekerd wilt zijn van een winterstalling is het verstandig om ruim op tijd op zoek te gaan naar een stalling voor uw boot.

Waarom de buitenboordmotor ook van een onderhoudsbeurt voorzien moet worden?

Met uw boot in de stalling wordt het ook eens tijd om uw buitenboordmotor te voorzien van een grondige onderhoudsbeurt. Ook met vrij weinig vaaruren is het altijd verstandig om uw buitenboordmotor te onderhouden. Want de motor is uiterst belangrijk betreft de voorstuwing van uw boot. U zult een stuk meer onkosten hebben als de motor uit valt en u op het water stil komt te liggen. Daarom is het van cruciaal belang dat u de buitenboordmotor ieder jaar voorziet van een onderhoudsbeurt. Als u het laat onderhouden tijdens het winterseizoen zal ieder onderdeel dat toe is aan vervanging, vervangen worden. Om verdere slijtage te voorkomen zal de motor geheel onderzocht worden zodat het verder soepel zal blijven lopen voor het opkomende vaarseizoen.

Een onderhoudsbeurt aan uw boot?

Mocht u zelf niet aan de onderhoud van uw boot en de buitenboordmotor willen beginnen. Dan zijn er watersport speciaalzaken inclusief winterstallingen die u kunnen voorzien van al de hulp die nodig is. De vakmensen hebben de expertise en vaardigheden om diverse boten te kunnen voorzien van een onderhoudsbeurt. Van reparaties tot aan uitgebreide onderhoudsbeurten bent u bij een watersport speciaalzaak aan het juiste adres. Bij verdere vragen kunt u zich laten adviseren door deskundige boot reparateurs.

Leave a Reply