Dit moet jij weten over arbeidsrecht

Studenten en werken worden veel met elkaar geassocieerd. Logisch, want een groot deel van de studenten heeft naast zijn of haar studie een bijbaan om de nodige kosten te kunnen dekken. Maar wat nou als je ineens problemen krijgt met je werkgever. Hierbij kan je denken aan diverse arbeidsconflicten, zoals ruzie, het niet willen uitbetalen van je loon, arbeidsongeschiktheid of zelfs ontslag. 

Indien je met een van deze zaken te maken krijgt, is dat natuurlijk niet prettig. Want wat kan je hier precies tegen doen? Om het je een stuk makkelijker te maken, geven we je in deze blog uitleg over arbeidsrecht en een aantal tips. Lees snel meer!

Wat is arbeidsrecht?

Voordat we hier dieper op ingaan, is het van belang om te weten wat arbeidsrecht is en waarom het in het leven is geroepen. Dit recht bestaat diverse wetten en regelgevingen. Het komt erop neer dat jij als werknemer je wettelijk bent verplicht om je goed te gedragen ten opzichte van je werkgever. En andersom geldt dit natuurlijk ook. De wet geeft echter niet exact aan hoe jij je moet gedragen: je kunt het zien als richtlijnen voor werkgever en werknemer. 

Het arbeidsrecht is in het leven geroepen doordat werknemers vroeger werden uitgebuit. Hierbij kan je denken aan slechte werkomstandigheden of ontslag zonder een geldige reden. Om die reden is de relatie tussen werkgever en werknemer nooit gelijkwaardig. Door middel van het arbeidsrecht worden jouw belangen als werknemer veilig gesteld.

Tips bij problemen met werkgever

Het kan een keer voorkomen dat je problemen hebt met je werkgever. Dat is natuurlijk nooit fijn. Daarom hebben we een aantal tips voor je opgesteld die je kunnen helpen bij een arbeidsconflict.

  • Sluit een rechtsbijstandverzekering af. Als student probeer jij natuurlijk je kosten zo laag mogelijk te houden, maar het inhuren van een advocaat is veel duurder. Vaak ben je al verzekerd voor een paar euro per maand.
  • Dreigt er ontslag? Teken nooit iets. Soms lijkt een voorstel goed, maar het eerste voorstel zal nooit het beste voorstel zijn. Je kunt namelijk je recht op een WW-uitkering kwijtraken indien je ‘zomaar’ tekent. 
  • Probeer niet emotioneel te reageren. Dit kan voor je werkgever namelijk een aanleiding zijn om je arbeidscontract te willen beëindigen. 
  • Verzamel zoveel mogelijk informatie die van belang kunnen zijn. Dit kan namelijk van belang zijn om aan te kunnen dat jij goed functioneert. E-mails van jezelf, je werkgever of je collega’s of de documentatie van je functioneringsgesprekken kunnen hierbij helpen. Indien er sprake is van ongeschiktheid is het van belang dat je werkgever tijdig meldt dat je niet goed functioneert. En heeft je werkgever geholpen om je functioneren te verbeteren? Dit is namelijk essentieel voor de zaak.
  • Ga zorgvuldig om met informatie. Denk dus goed over na wat je aan je werkgever of collega’s vertelt. Dit kan namelijk tegen je worden gebruikt.
  • Schakel een advocaat in om je te adviseren. Een advocaat kan je specifieke situatie goed beoordelen en kan je vervolgens een advies geven wat je kunt doen en wat je vooral niet moet doen. 

Hopelijk heb je door de bovenstaande tips een beter beeld gekregen wat je kunt doen bij een (opkomend) arbeidsconflict.

Leave a Reply