Een helikoptervlucht over Rotterdam: wat zie je allemaal?

Een helikoptervlucht over Rotterdam is een fantastisch idee. Iets wat veel mensen op hun ‘bucket list’ hebben staan. Allereerst is een helikoptervlucht sowieso erg bijzonder. Iets wat je niet vaak meemaakt. Daarnaast is er in Rotterdam van alles te zien. Hieronder wat leuke bezienswaardigheden die je ook met een helikoptervlucht over Rotterdam te zien krijgt!

De Rotterdamse havens!

Van 1962 tot 2004 was de haven van Rotterdam de allergrootste ter wereld. Dit is misschien nu niet meer zo, maar de haven is nog steeds enorm. Er werken ruim 280.000 mensen. Vliegen over de havens is prachtig. Het geeft je een klein gevoel, een gevoel van onwerkelijkheid. Dat hebben wij hier in Nederland toch maar even mooi gedaan!

De Kuip

Het stadion van het legioen. De plek waar ieder jaar de bekerfinale gespeeld wordt. De plek waar, als je geluk hebt, een wedstrijd bezig is tijdens jouw helikoptervlucht.

De Euromast

De Euromast is een toren van 185 meter hoog. Deze spitst boven Rotterdam uit en is natuurlijk goed te zien vanuit de lucht. Pas wel op dat je er dan niet tegenaan vliegt, haha!

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam heeft een van de mooiste dierentuinen van Nederland. Blijdorp is enorm en opgesplitst in verschillende delen. Zo heb je de delen Arctica, Oceanium, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Afrika, Europa en Aziƫ. Met een beetje geluk, lukt het je om deze delen te onderscheiden vanuit de helikopter.

Kralingen

Kralingen, onder de gegoede burgerij ook wel bekend onder de geuzennaam ‘Kralinge’, is een prachtige buurt in Rotterdam. Een buurt die tijdens de bomaanslagen van de Tweede Wereldoorlog gespaard is gebleven. Fantastisch om te zien!

Spartastadion Het Kasteel

Rotterdam staat natuurlijk vooral bekend om voetbalclub Feyenoord. Maar daarnaast is ook de voetbalclub Sparta gevestigd in de stad. Het stadion van Sparta is bijzonder: het is een kasteel. Leuk om overheen te vliegen.

Leave a Reply