Een online cursus over Microsoft Teams

De afgelopen weken hebben we ervaren hoe cruciaal het is dat kinderen online les kunnen krijgen, maar ook op welk niveau de docenten hier behendig in zijn. Slecht overweg kunnen met de technologie zorgt voor ruis. Dat is niet bevorderlijk voor de lesstof die de kinderen tot zich moeten nemen, maar ook hoe kinderen zelf omgaan met online les. Een online cursus Microsoft Teams kan daarom steun geven aan docenten en kinderen.

Meer dan alleen videobellen

Microsoft Teams is een online communicatieplatform. Dagelijks wordt het platform gebruikt voor organisaties om met elkaar te kunnen communiceren, maar ook vriendengroepen gebruiken dit om in contact met elkaar te komen. Toch is Microsoft Teams meer dan alleen videobellen: je kunt documenten uploaden, zodat alle deelnemers van het gesprek dit makkelijk kunnen zien. Ook kunnen deelnemers hun scherm delen en zelfs besturing aanvragen zodat zij op jouw laptop kunnen werken. Dit is nog maar het begin van alle mogelijkheden die het platform te bieden heeft.

Tijd en stress besparen

Doordat je handig weet om te gaan met Microsoft Teams, kun je kinderen veel meer leren. Dit komt omdat je geen tijd verspild aan hoe het programma werkt. Kinderen raken niet afgeleid en blijven dus gefocust in jouw les. Ook andersom kan het veel uitkomst bieden: door een Microsoft Teams training te volgen weet het kind hoe hij of zij hun presentatie het best online kan presenteren of zijn of haar schoolwerk kan bespreken met de docent(en). Dat bespaart een hoop onnodige stress.

Volg een Microsoft Teams training

Tijdens een online cursus Microsoft Teams kom je erachter wat voor handige tools het communicatieplatform heeft, maar ook hoe je deze effectief inzet. Hoe plan je een vergadering in? Hoe werkt het chatprogramma? Hoe kan je jouw beeldscherm delen? Hoe werk je gemakkelijk samen met je collega/klasgenoot aan een gezamenlijke opdracht of presentatie? En is het mogelijk om de online les of presentatie op te nemen? Tijdens de online cursus worden al deze vragen beantwoord.

Met een Microsoft Teams training haal je het beste uit jouw les. Voor meer vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Leave a Reply