Foto op aluminium

Ben je op zoek naar een sprekend schilderij voor aan de muur, maar wil je eens een keer heel iets anders? Je kunt eens kijken naar een foto op aluminium. Het materiaal is in elk geval al veel dunner dan bijvoorbeeld bij een canvas schilderij. Bovendien is de manier van ophangen vaak onzichtbaar weggewerkt.

Misschien heb je je huis pas nog aangepast met grijstinten, die tegenwoordig helemaal in zijn. Wat past daar beter bij dan aluminium en dan ook nog eens met je lievelingsfoto? Dit materiaal is weerbestendig en kan daarom ook gemakkelijk buitenshuis worden gebruikt. Wat dacht je van een gezellige foto en jullie namen bij de voordeur?

Effect

Voor een foto op aluminium zijn twee manieren mogelijk. Je kunt kiezen voor een natuurlijke uitstraling, dan kies je voor de witte kant van dit materiaal. Zodra de zon op je schilderij schijnt, zie je de aluminium oplichten, dat een bijzonder effect geeft. Hiermee kun je dus spelen met de afbeelding die je kiest om dit effect nog beter zichtbaar te maken.

De andere kant van het materiaal is geborsteld. Geborsteld betekent glad en dus zal je foto een heldere uitstraling krijgen. Zwart-wit foto’s passen bijvoorbeeld erg goed op een geborstelde zijde. Op die manier blijft het een foto waarvan het rustige effect blijft behouden. Bovendien oogt een geborstelde achtergrond donkerder, waardoor er geen licht op weerkaatst.

Voordelen

Een voordeel is dus dat het schilderij flinterdun is en gemakkelijk op te hangen, zonder dat het ophangsysteem nadrukkelijk aanwezig is. Bij grotere formaten moet overigens wel gedacht worden aan ondersteunende clips aan de onderkant van de aluminium plaat, maar deze zijn er in verschillende kleuren. Een ander voordeel is dat aluminium weerbestendig is.

Daarnaast heeft aluminium de schitterende eigenschappen dat het kleurecht en watervast is. Ook is dit materiaal vormvast, waardoor je jarenlang plezier kunt behouden van je aluminium schilderij. Nog een voordeel is dat het materiaal zo licht van gewicht is, dat je gemakkelijk kunt variƫren in de ophangplek. En dat ook nog eens met van die flexibele ophangsystemen!

Leave a Reply