Foto op plexiglas

Een afbeelding op plexiglas

Een foto op plexiglas, is een foto op een sterk soort plastic. Het is scherper en creƫert meer diepte in de kleuren. Hierdoor komen details veel meer naar voren. Je foto lijkt er meer helder en intenser door. Via een speciale printer wordt de afbeelding met daarvoor klaargemaakte inkten afgedrukt op een plaat van plexiglas. De plaat behoud zijn vorm en door de kwaliteit van de inkten kun je er heel lang pret aan beleven. De kracht van de kleuren nemen namelijk niet af met de jaren.

Wat is plexiglas?

Plexiglas is geen echt glas, maar een duurzaam en doorzichtig soort plastic. Het is ook wel bekend onder de namen: perspex, altuglas, oroglas en acrylglas. Het plastic heeft veel weg van glas, maar is minder snel te breken.

Hoe gaat het in zijn werk?

De afbeelding wordt op de achterzijde van een plexiglas plaat geprint en er wordt over de foto een witte laag aangebracht. Dit wordt gedaan omdat de printer geen witte kleur kent. Wil je dit niet? Dan kun je ervoor kiezen dat alles transparant blijft en de witte gedeelten van je foto dus doorzichtig blijven. Op een witte achtergrond geeft dat een mooi perspectief. De voorkant van het glas heeft een mooie glans en dat is dan ook de beweegreden waarom de foto op de achterzijde wordt geprint.

Mogelijkheden

Je kunt de afbeelding laten printen in verschillende maten en kiezen voor allerlei diktes. Ook is het mogelijk om uit twee verschillende ophangsystemen te kiezen. Zo kun je er voor kiezen om het direct aan de muur op te hangen of te kiezen voor een zogenaamde afstandshouder. Dit geeft gelijk ook het beste effect. En om helemaal het optimale eruit te halen, hang je de foto het beste bij een lichtbron wat voor een indrukwekkend resultaat zal zorgen.

Leave a Reply