Hoe bescherm u het metselwerk van uw pand tegen het weer?

Aluminium muurafdekprofielen worden steeds vaker gebruikt. Want als u de bovenzijde van uw pand niet goed beschermt tegen het weer kan dit ernstig kwaliteitsverlies van het metselwerk als gevolg hebben. Hetzelfde geldt voor het metselwerk van uw kozijnen. Het regenwater dat via uw dak of ramen op uw kozijnen druppelt kan dus ook het metselwerk van uw kozijnen beschadigen. Een aluminium muurafdekprofiel en aluminium lekdorpels spelen hier dus een belangrijke rol in het beschermen van uw pand. Daarom willen wij u graag meer informeren over wat aluminium muurafdekprofielen en aluminium lekdorpels zijn en waarvoor deze gebruikt worden.

Waar worden aluminium muurafdekprofielen van gemaakt?

Aluminium is een staal dat licht en sterk is. Ook heeft dit staal de eigenschap dat het een goede weerstand heeft tegen corrosie. Ideaal materiaal om mee te werken. Buiten dat aluminium muurafdekprofielen uw pand beschermen tegen regen, sneeuw en vorst beschermen aluminium muurafdekprofielen uw pand ook nog eens tegen afbrekende stenen. Zo gaat de gevel van uw pand nog langer mee. Er zijn verschillende muurafdekprofielen: een of tweezijdig aflopend en vlak. Deze muurafdekprofielen kunnen worden geanodiseerd of gepoedercoat. Als u er voor kiest om uw muurafdekprofiel te poedercoaten kan dit in diverse RAL-kleuren. Hierdoor kunt u uw pand afwerken met een kleur naar keuze.

Wat zijn dan aluminium lekdorpels?

Met aluminium muurafdekprofielen kunt u de bovenkant van het metselwerk van uw pand beschermen. Maar het weer kan ook via uw kozijnen naar binnen. Daarom kunt u ervoor kiezen om uw raamkozijn af te werken met een aluminium lekdorpel. Dit zorgt ervoor dat het gevallen regenwater van uw muren en ramen kunnen worden afgevoerd. Standaard lekdorpels worden geleverd tot een lengte van 6.000 mm. Maar door de veelzijdigheid van aluminium zijn maatoplossingen ook zeker een mogelijkheid. Daarnaast worden de standaard lekdorpels voorzien van slob-gaatjes voor bevestiging aan de uitwendige en inwendige hoeken. Om de lekdorpels te kunnen matchen met het muurafdekprofiel kunt u ervoor kiezen om uw lekdorpels te poedercoaten in diverse RAL-kleuren. Daarnaast kun u ervoor kiezen om uw lekdorpels te beschermen met antidreunfolie of beschermfolie.

Waar koopt u aluminium muurafdekprofielen en lekdorpels?

Voor al uw vragen over aluminium muurafdekprofielen en lekdorpels kunt u terecht bij een dakgroothandel bij u in de buurt. Als u toch niet helemaal zeker bent wat voor afdekprofiel of lekdorpels het beste zijn voor uw pand, kunt u een afspraak maken met een specialist. Deze vakman komt dan bij u langs en kan op basis van uw wensen u goed informeren over de mogelijkheden. Vaak hebben dakgroothandelaren een groot assortiment van lekdoprels en muurafdekprofielen op voorraad. Zo kunt u persoonlijk ervaren welk muurafdekprofiel of lekdorpel het beste bij uw pand past.

Leave a Reply