Hogerop komen op werk

Je gaat al jaren met plezier naar je werk maar je hebt het gevoel dat er veel meer in zit dan dat je eruit haalt. Dit kan voor veel mensen heel frustrerend werken. Je wilt namelijk met plezier naar je werk blijven gaan. Maar wanneer je het gevoel hebt dat er geen mogelijkheden zijn om hogerop te komen of meer uit jezelf te halen dan kan dit nog eens best lastig zijn. Wat zijn de dingen die je kunt doen als je graag hogerop zou willen komen binnen het bedrijf.

Het belangrijkste om hogerop te komen is door middel van goede communicatie. Wanneer communicatie uit blijft dan weet een leiding gevende vaak zelf ook niet precies wat je wilt. Het is daarom belangrijk om dit te blijven aangeven tijdens evaluatiegesprekken. Tijdens deze gesprekken kun je aangeven dat je ze meer te bieden hebt en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Dit zijn ook goede momenten om te vragen naar feedback. Feedback is altijd belangrijk om te krijgen. Vooral als je wilt verbeteren. Je kunt een leidinggevende ook een zakelijke coaching voorstellen of een outplacement binnen het bedrijf. Wellicht dat er andere vacatures binnen het bedrijf vrij komen waar jij meer uit jezelf zou kunnen halen en meer geschikt voor jou is.

Met alleen kwalitatief werk bieden kom je er helaas niet. Het is namelijk belangrijk om jezelf te profileren. Tijdens een zakelijke coaching kun je aangeven dat je hier meer op zou willen focussen.  Profileren is hier belangrijk omdat een leidinggevende anders niet bewust is van jouw kwaliteiten en prestaties die je levert. Wanneer je dit meer deelt dan kun je je ook beter profileren. Daarnaast speelt je uiterlijke verschijning hier ook een grote rol bij. Soms is het goed om jezelf meer op de voorgrond te plaatsen. Profileren, outplacement of zakelijke coaching kunnen allemaal een bijdrage leveren om jezelf meer op de voorgrond te plaatsen.

Leave a Reply