Inzetten op ecommerce marketing: daarom

Ecommerce marketing is booming. Iedereen die met marketing bezig is weet: er is geen ontkomen aan. Het internet is business en voor slimme adverteerders valt er heel wat geld te verdienen. Wie niet wil achterblijven doet er verstandig aan eens even in de wereld van ecommerce marketing te duiken.

Een paar feitjes op een rij over ecommerce marketing:

  • Het staat voor electronic commerce
  • Elke zakelijke transactie die online gebeurt valt hieronder
  • Het omvat veel meer dan alleen adverteren

Ecommerce marketing: gemakkelijk zaken doen

Zaken doen via internet is minder persoonlijk dan winkelen bij de shop om de hoek, of een advertentie van de plaatselijke bakker in het weekkrantje. De klantenbinding en het persoonlijk aspect zijn daardoor minder, maar dat is juist ook het sterke punt van ecommerce marketing. En het sluit niet uit om ook offline te blijven handelen en adverteren! Op beide fronten inzetten is zelfs zeer aan te raden voor een groot bereik en maximale winst.

Klanten van over heel de wereld

Het arsenaal aan klanten dat u door zaken te doen via het internet kunt bereiken, is natuurlijk enorm. De klanten hoeven niet bij in dezelfde stad, provincie, land of zelfs op hetzelfde continent te wonen. Handel drijven kan met iedereen, overal en dag en nacht.

U hoeft niet eens meer over een fysieke shop te beschikken om een digitale shop te hebben. Bovendien kunt u werken wanneer u wilt: vanuit de luie stoel thuis of in een exotisch oord. En de instapkosten zijn miniem.

Het is niet moeilijk om te leren hoe het werkt. Dat kan middels allerlei boeken, workshops of cursussen. En het internet zou het internet niet zijn als het ook niet online kon, vaak zonder enige kosten. Wie even rondsurft, vindt allerlei tutorials en video’s met uitgebreide uitleg. Internet marketing 2.0, laat je online marketing onderbrengen bij DoubleSmart!

Leave a Reply