Motivatietips voor iedereen

Of het nu om school gaat, het vinden van een bijbaan of energie vergelijken; overal is motivatie voor nodig. Je stapt niet zomaar in een nieuw avontuur maar hebt een beweegreden nodig. Om jongeren te motiveren hun diploma te halen, je partner ervan te overtuigen sollicitatiebrieven te schrijven of jezelf aan te sporen iets te doen, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Lees snel verder voor alle motivatietips en beloon jezelf met een leuke activiteit.

De tips op een rij

#1 Om te beginnen, is het belangrijk om de motivatie ergens voor te vinden. Zolang de motivatie ontbreekt, is het trekken aan een dood paard. Motiveer jezelf door haalbare doelen te stellen. Schrijf deze doelen op en streep ze af als de doelen behaald zijn.

#2 Schakel extra hulp in. Als het je niet lukt om jezelf te motiveren of je vindt het lastig bepaalde informatie in je hoofd te krijgen, kun je het beste hulp inschakelen. Je examens haal je pas door oefenexamens of een oefentoets te maken. Schroom niet voor het inschakelen van hulp.

#3 Focus alleen op jezelf. Vergelijk jouw vooruitgang niet met anderen. Zo voorkom je demotivatie en blijf je gefocust op je eigen vooruitgang. Vergelijk jezelf van nu met jezelf van een aantal jaar geleden, maar vergelijk jezelf niet met collega’s, klasgenoten of vrienden.

#4 Misschien wel het belangrijkste: lekker in je vel zitten. Zorg voor voldoende slaap, gezonde voeding en genoeg beweging. Op die manier zit je lekkerder in je vel en zal je ook gemakkelijker je doelen behalen.

#5 Beloon jezelf. Doe dit door middel van een (gezonde) snack na ieder hoofdstuk of een aflevering van je favoriete serie na een aantal uur. Heb je je doel bereikt en je lijst afgewerkt, beloon jezelf met een leuk uitje als de bioscoop, een bootje huren of uit eten in een luxe restaurant.

Leave a Reply