Oktoberfest over de hele wereld

Als je het woord Oktoberfest hoort zijn er meerdere dingen die meteen bij je op zullen komen. Heel veel bier, de lederhose voor de man, de dirndl voor de vrouw en vele grote tenten. Dit jaarlijkse volksfeest ontstond in 1810 in München, waarbij er 16 tot 18 dagen lang bier gedronken kan worden uit de zogenaamde Maß, een bierglas met een inhoud van een liter. Daarnaast is er ook nog eens een bijbehorende kermis en een Biergarten. Als je denkt dat je hier even rustig een biertje kan doen heb je het mis, want er komen ruim zes miljoen bezoekers over de hele wereld hier naartoe. We kunnen daarom wel stellen dat dit een vrij populair feest is en daarom hebben we na München nog 3 andere populaire plekken gevonden waar Oktoberfest goed wordt gevierd.

Ultiem mannenweekend

Zin om een weekend op stap te gaan met je vrienden? Ga dan eens tussen 14 september en 6 oktober naar de Ierse hoofdstad Dublin. In deze stad wordt er namelijk niet alleen maar bier gedronken ter ere van het Oktoberfest, maar kan er ook gestreden worden als echte mannen. Wedstrijdjes bier drinken, stenen tillen of naar heel veel mooie vrouwen kijken.

Reisje naar Amerika

Oktoberfest Zinzinnati is het grootste Oktoberfest in Amerika. Er komen hier jaarlijks zo’n 575.000 enthousiaste bezoekers naartoe. Er zijn meerdere evenementen, zoals de Running of the Wieners en de World Brat Eating kampioenschap. Daarnaast is er ook nog heel veel live muziek, veel eten (worsten, aardappelen, pretzels, metts, etc.) en een grote kermis. Helaas duurt dit Oktoberfest maar 3 dagen, dus wees er snel bij als je wilt gaan!

Liever in Duitsland blijven?

Wanneer je toch liever in Duitsland blijft om dit grootse feest te vieren, moet je in Hannover op het Oktoberfest zijn. Dit volksfeest is sinds 1964 een grote happening in Hannover. Je drinkt er het echte Hannoverse bier wat gebrouwen is in de regio en alleen geschonken wordt op het feest in Hannover. Klinkt best uniek toch?

Al zin gekregen om ook eens deel te nemen aan zo’n groots bier feest? Groot gelijk! Vergeet alleen absoluut niet je lederhose of je dindrl. Veel plezier en drink met mate(n)!

Leave a Reply