Starten met rijlessen

Tegenwoordig kan er al vanaf 16,5 jaar gestart worden met rijlessen. Natuurlijk zitten hier wel wat eisen aan vast en kan er niet direct worden afgereden. Maar om een rustig begin te maken is het natuurlijk wel heel handig! Vanaf de 17e levensjaar is het dan mogelijk om het praktijkexamen af te leggen. Om echter dan de weg op te gaan, is hier nog wel begeleiding bij nodig. Pas vanaf 18 jaar is het mogelijk om geheel zelfstandig de weg op te gaan. Maar jong geleerd is dan alsnog oud gedaan, de ervaring op vroege leeftijd moet helpen bij het verhogen van de veiligheid

Het kiezen van een rijschool

Om te beginnen met rijlessen is het natuurlijk noodzakelijk dat er een rijschool word gevonden. Hier zijn verschillende manieren voor en vaak zal je via vrienden of familie in contact worden gebracht met een autorijschool.

De keuze van een rijschool is vaak wel een belangrijke, waar goed over nagedacht moet worden. Hierbij kan gelet worden op verschillende aspecten. Denk aan de manier van lesgeven, is er veel of weinig persoonlijke aandacht. Welke tijdstippen zijn er mogelijk en past dit in de agenda? Daarnaast brengen sommige rijscholen je thuis en halen ze je daar ook op. Andere rijscholen zijn minder flexibel en dan moet er telkens gestart worden op hetzelfde punt. Naast dat dit niet altijd praktisch is, zal dit ook niet goed zijn om telkens dezelfde start te rijden.

Naast al deze aspecten is de prijs voor een autorijles ook een overweging. Niet heel gek, aangezien de kosten al hoog genoeg liggen. Goed speurwerk kan leiden tot een goedkope rijschool die ook nog eens voldoet aan de overige wensen. Maar let wel goed op bij de prijs voor een autorijles. De ene rijles duurt 40 minuten en bij iemand anders wel een vol uur. Dus de prijs per les is lastig te vergelijken. Belangrijk is dan vaak om een totaalprijs te horen. Een pakketprijs met genoeg lessen en waarbij de examens ook inclusief zijn kan dan aantrekkelijk zijn.

Naast alle prijzen en mogelijkheden, blijft het altijd goed om naar ervaring van andere te kijken. Deze zijn jou al voor geweest en hebben het daadwerkelijke lessen mee gemaakt. Dit is veel meer waard dan wat besparen op de kosten. Uiteindelijk kan je beter net iets meer uitgeven als de rijschool dan wel een goede naam heeft.

Leave a Reply