Strips

Zag je voorheen waarschijnlijk alleen stripboekjes bij “thuisblijvers”; tegenwoordig weet iedereen wel wie Marvel is. Veel films over onze striphelden zijn de laatste paar maanden op televisie. Bovendien worden deze ook nog eens veelvuldig herhaald. Je kunt er bijna niet onderuit, als fan zijnde moet je eigenlijk gewoon zo’n prachtige poster in je kamer hebben.

Spiderman of de Hulk?

Vanzelfsprekend blijven bepaalde stripfiguren de oude vertrouwde helden voor de echte fans die ook de stripboekjes uit het hoofd kenden. Zoals de Hulk kent men eigenlijk van vele jaren geleden, terwijl er op een gegeven moment een andere versie van uit is gebracht. De één lijkt lang niet op die van voorheen, maar smaken verschillen nu eenmaal.

Daarom zal de één wel graag een heel stripverhaal op zijn deur willen hebben en de ander alleen een afbeelding van de stripheld. Met veel geluk vind je ook nog eens je lievelingsverhaal, dat je inmiddels kunt dromen. Maar dan nog hangt het verhaal niet in de weg, want jij weet nog wel waar je was toen je dit verhaal voor de eerste keer onder ogen kreeg.

Jeugdsentiment

Over het algemeen genomen zijn strips toch jeugdsentiment, daar valt niet over te discussiëren. Daarnaast wordt er tegenwoordig zoveel nieuw materiaal aan films gemaakt, dat er voor de jeugd van tegenwoordig ook weer allemaal nieuwe helden ontstaan. Waar zijn ouders vroeger in de rij stonden voor de boekjes van The Fantastic Four, daar heeft de jongen van 8 de poster van Wolverine bovenaan op zijn verlanglijstje staan.

Waarover zullen deze kinderen over een tijd weer over spreken; de goede oude tijd rond Marvel Extreme misschien? Helemaal in zijn ook de stripposters met Vintage-uiterlijk; net zo’n voorbeeld als teruggaan in de ‘goede oude’ tijd. Ben je nog lang niet uitgekeken: er komt nog meer aan! Zo draait nu net de nieuwste film van The Transformers in de bioscopen. En wie weet wat daar nog allemaal op volgt!

Leave a Reply