Studenten verdienen goed geld zonder diploma

Ben jij student en op zoek naar een goedverdienende bijbaan zonder dat een diploma vereist is? Je bent niet de enige, maar dat is helemaal niet erg. Er zijn namelijk genoeg leuke bijbanen waarmee je je studentenleven prima kunt bekostigen. Op de site van Bankr worden veel bijbanen besproken waar geen diploma voor nodig is en die je kunnen helpen aan een extra geld.

Voordat je je begint met solliciteren moet je eerst bij jezelf te rade gaan hoeveel tijd je eigenlijk over hebt om te werken. Je studie gaat immers voor en deze mag geen nadelige invloed ondervinden van je nieuwe bijbaan. Dat zou zonde zijn. De truc is om de ideale balans te vinden tussen studeren en werken.

Geld verdienen in de avonden

Als student zit je overdag regelmatig in de studiebanken of moet je thuis huiswerk maken. Overdag is het dus vaak onmogelijk om nog ergens aan de slag te gaan. De avonden zijn dan je enige optie. Dat is op zich prima indien jij kunt leven met het feit dat je avond wordt besteed aan werk.

Horecawerkzaamheden zijn populair als bijbaan in de avonden en leveren volgens het CBS het meeste zakgeld op. Een baan achter de bar waarbij je biertjes moet tappen ligt voor de hand. Horecabazen zijn ook nog eens flexibel en staan voor studenten altijd open voor flexibele werkdagen. Je kunt makkelijk afspreken om specifieke avonden te werken wanneer het jou uitkomt.

Overdag geld verdienen als student

Overdag zijn er doorgaans meer opties. Veel studenten studeren lang niet elke dag en kunnen best een dag in de week overdag aan de slag bij een bedrijf. Callcenters bijvoorbeeld zitten overdag vol studenten. Het nadeel van overdag werken is de uurprijs. Je verdient iets minder dan ‘s avonds en dat verschil kan best flink zijn.

Het CBS spreekt o.a. ook over een bijbaan in de winkel. Als verkoopmedewerker wordt je namelijk ook wel eens beoordeeld op je leeftijd en achtergrond. Ben je een jaartje ouder en zit je op een HBO of universiteit, dan is de kans groot dat jouw uurloon hoger uitvalt dan die van je collega die een lagere opleiding volgt.

Concluderend

Er zijn voldoende opties om extra zakgeld te verdienen als student. Of je nu liever ‘s avonds of overdag werkzaam bent, voor iedere student is er wel een geschikte bijbaan. Wel of geen diploma, het maakt niet uit. Een bijbaan waarmee je leuk geld verdient is absoluut te vinden zonder diploma op zak.

Leave a Reply