Studenten zorgverzekering vergelijken

Ook studenten ontkomen er niet aan, een zorgverzekering is verplicht voor iedere Nederlander. Als student betaal je natuurlijk al genoeg, en wil je graag besparen op producten of diensten waar dat mogelijk is. Gelukkig is dat bij een zorgverzekering heel goed mogelijk. Als je goed de zorgverzekeringen vergelijkt, dan kan je al snel een hoop geld besparen. Zorgverzekeraars hebben ook speciale studenten zorgverzekeringen. Hier krijg je extra zorg op dingen die je meer nodig zult hebben dan de gemiddelde Nederlander. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie. Wel is het goed om ook de gewone verzekeringen te vergelijken, want het kan zomaar zijn dat die nog wat goedkoper zijn, en als je geen zorg nodig denkt te hebben, is het wellicht interessant om voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Ook kan je kiezen om je eigen risico te verhogen, waardoor je nog minder hoeft te betalen voor je verzekering.

Vergelijk en vind de beste studenten zorgverzekering

Zorgverzekeringen vergelijken is niet het leukste om te doen, ook niet als het betekent dat je een hoop geld kan besparen. Al wordt het daar voor de meeste studenten toch al een stuk interessanter 😉 Via bovenstaande link kan je bijvoorbeeld naar een vergelijker gaan die je helpt met het vergelijken van studenten zorgverzekeringen. De website gaat nu over het zorgjaar 2016, en wordt waar nodig geactualiseerd. Ook voor aankomende jaren kan je dus blijven vergelijken, om zo makkelijk te sparen voor wat extra bier.

Bepaal je eigen risico

Waar je waarschijnlijk het meeste geld kan besparen, is door je eigen risico te verhogen. Het eigen risico is het geld dat je eerst zelf moet betalen, voordat je zorgverzekering je geld zal betalen. In 2015 was dit eigen risico bijvoorbeeld 375 euro. Dit kan je vrijwillig verhogen tot maximaal 875 euro. Verzekeraars vinden het natuurlijk wel prima als je dit doet, want dan betaal je zelf immers meer kosten. Om deze reden geven de verzekeraars je korting op je premie. Verhogen van je eigen risico is vooral interessant als je risico durft te nemen en bijna zeker weet dat je geen zorg nodig zal hebben.

Leave a Reply