Tapijt Reinigen in Studentenhuis

Als je vaak studenten over de vloer hebt in een studentenhuis is het wellicht slim om regelmatig je tapijt te laten reinigen door professionals. Op feestjes wordt nog wel eens wat gemorst en geknoeid wat resulteert in vieze vlekken. Nu zijn de vlekken op het tapijt misschien nog niet de hoofd reden om tapijt reinigen uit te laten voeren. Ook tegen de bacteri├źn en allergie├źn is het verstandig tapijt reinigen uit te laten voeren.

Zelf tapijt reinigen

Uiteraard begrijp ik dat er ook studenten zijn die graag zelf hun tapijt reinigen. Studenten hebben het vaak niet heel breed en zullen daarom nog wel eens wat zelf moeten doen om geld te besparen. In deze alinea wil ik je wat tips geven om zelf je tapijt of kleed te reinigen.

Reinigingsvloeistoffen en reinigingspoeders

Deze methode raden we ten zeerste af. Zodra je een vlek ziet in je tapijt of kleed en je wil je tapijt of kleed reinigen dan is het niet verstandig dit te doen met reinigingsvloeistoffen die in het tapijt geschrobd worden. Laat me je vertellen waarom. Zodra je een vlek of viezigheid tegenkomt op je tapijt en je wil dit reinigen dan pak je in dit geval reinigingsmiddel. Om het kleed te reinigen doe je een beetje op een doek en je schobt net zo lang tot de vlek verdwijnt. Dit droogt op en je tapijt lijkt schoon. Echter dit is niet zo, waar denk je namelijk dat het vuil blijft? Juist, in het tapijt. Aangezien je het tapijt viezer maakt met schoonmaakmiddel zal het veel sneller vuil aantrekken zodat je dit proces weer moet doen, je zult zien dat je het tapijt alleen viezer en viezer maakt, niet de oplossing voor dit probleem dus.

Gebruik reiningingsunits!

Om je tapijt op een juiste manier te reinigen raden we je aan om gebruik te maken van zogenaamde reinigingsunits. Ze kunnen gekocht en gehuurd worden en zorgen ervoor dat je tapijt op de juiste manier gereinigd wordt.

Laat je tapijt reinigen

Het is uiteraard ook mogelijk je tapijt te laten reinigen door een professional. Onderaan dit bericht staat een link naar zo’n professional. Zo weet je zeker dat je tapijt optimaal wordt schoongemaakt en heb je geen last meer van vieze vlekken. Kortom, je tapijt is weer als nieuw.

http://www.tapijtreinigingbenelux.com/

Leave a Reply