Too cool for school met een e-bike

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: e-bikes! Ook onder jongeren wint de elektrische fiets enorm aan populariteit. Een belangrijke reden daarvoor is dat de jeugd van tegenwoordig het steeds belangrijker vindt om mobiel te zijn. Naar school of naar de universiteit, vervolgens door naar de sportschool en dan nog even snel langs vrienden. Zonder het te beseffen leggen veel jongeren dagelijks dus flink wat kilometers af en op een elektrische fiets gaat dat nu eenmaal sneller en gemakkelijker. Wil jij ook een e-bike kopen? Wij leggen je uit waarom je het zeker zou moeten doen!

Met een e-bike bespaar je veel tijd

We zeiden het eerder al: anno 2018 zijn scholieren en jongeren drukker dan ooit. Studeren, in beweging blijven en ook nog genoeg tijd overhouden om je huiswerk te doen… Het is een flink karwei en zorgt ervoor dat we soms wel eens zouden willen dat er meer uren in een dag zaten. Met een e-bike bespaar je heel veel tijd omdat je, dankzij de trapondersteuning, sneller op je bestemming bent. Waar je op een normale fiets een snelheid van maximaal 18 kilometer per uur bereikt, ga je daar met een elektrische fiets met gemak overheen. Op een e-bike kun je namelijk maximaal 25 kilometer per uur afleggen – toch een flink verschil!

Elektrisch fietsen betekent in beweging blijven zonder uitgeput te raken

Dankzij de motor waarmee e-bikes zijn uitgerust, hoef jij een stuk minder hard te trappen dan op een reguliere fiets. Dat betekent echter niet dat je helemaal niets meer hoeft te doen omdat je e-bike al het werk doet. Uiteindelijk trap je zelf ook mee en daarom is elektrisch fietsen dus nog steeds een goede work out! Toch raak je niet zo vermoeid als op een normale fiets en dat is fijn omdat je dan weer energie overhoudt voor andere dingen.

Er zijn zoveel kleuren en stijlen dat er een e-bike is voor iedere smaak

Zoals we al zeiden, zijn e-bikes steeds geliefder. Dat betekent dat ook het aanbod steeds ruimer wordt. Of je nu op zoek bent naar een stoere elektrische schoolbike of liever kiest voor een klassieker model: gegarandeerd vind je genoeg e-bikes die aansluiten op jouw wensen. Ook wat betreft kleuren en afwerkingen zijn de mogelijkheden gevarieerd. Kies jij voor een glanzend witte e-bike met een mooie mand voorop of ga je toch voor een opvallende e-bike in knallend turquoise?

 

Leave a Reply