Voorkom het zoekraken van spullen met naamstickers

Iets kwijt zijn is vervelend. Toch overkomt het iedereen wel eens. Om te voorkomen dat je spullen kwijtraakt wordt vaak de tip gegeven om spullen op een vaste plek te bewaren. Mensen die een opgeruimd en geordend huis hebben, hoeven veel minder vaak naar iets te zoeken dan sloddervossen en chaoten. Ook wordt vaak het advies gegeven om dingen met aandacht te doen. Als je gehaast of afgeleid bent, is de kans groter dat je later niet meer kunt herinneren waar je iets gelaten hebt. Toch heb je niet altijd wat aan deze tips. In die gevallen kunnen naamstickers een oplossing zijn.

Spullen labelen met naamstickers

Veel ouders werken en brengen hun kinderen naar de crèche. Je kind heeft daar van alles nodig: luiers, billendoekjes, voeding, fruithapjes, drinken, flesjes, setje schone kleding, favoriete knuffel of speelgoed, speentje. Je baby is nog te jong om zelf te onthouden waar alles is en voor het personeel is het ook niet altijd makkelijk om te onthouden van wie wat is. Vooral niet als ouders ook nog dezelfde spullen hebben als andere ouders. Daarom wordt bij de meeste kinderdagverblijven aangeraden de spullen van je kindje te labelen met naamstickers.

Raak minder kwijt met stickers

Ook als je kind al wat ouder is, is het handig om de naam van je kind op zijn of haar spullen te plakken. Want de basisschool is ook zo’n plek waar kinderen geregeld iets kwijtraken. Behalve op broodtrommels en drinkbekers is het ook handig om de naam van je kind op zijn of haar jas, schooltas en gymspullen te plakken. Gaat je zoon of dochter naar de buitenschoolse opvang? Of zit het op een sport, zwem- of muziekles? Ook dan zijn naamstickers een uitkomst.

Ook pubers raken van alles kwijt

Denk je dat je van het labelen af bent als je kinderen naar de middelbare school gaan? Dan heb je het bij het verkeerde eind. Pubers zijn een kei in het kwijtraken van spullen. Op internetfora voor ouders wordt er regelmatig over gesproken. Straffen, zoals bijvoorbeeld zelf het verloren artikel zelf betalen, werken vaak niet. Daarom is het ook bij deze leeftijd handig om spullen zoals mobiele telefoon, rekenmachine, boeken, gymspullen en regenpak te merken. Dan is het makkelijker terug te vinden als het zoek is.

Leave a Reply