Wat te doen bij ongedierte in je studentenappartement

Je woont eindelijk op jezelf. Dit betekent: geen ouders die overal wat van zeggen, lekker veel uitgaan en lekker tot laat opblijven. Maar opeens zie je wat door je kamer rennen: je hebt last van ongedierte. Wat is ongedierte en wat kan je hier tegen doen? In deze blog geven je tips voor ongediertebestrijding.

Tips ongediertebestrijding

De meeste studenten gaan op zichzelf wonen als ze gaan studeren. Vaak schrik je er enorm van als je een muis ziet. Maar het feit dat deze diertjes ook tussen je voorraad eten kunnen lopen, geeft mogelijk geen fijn gevoel. Het is niet alleen onhygiënisch, het kan zelfs tot gezondheidsrisico’s lopen. Ruim daarom altijd je etensresten zo snel mogelijk op en bewaar je voedsel altijd in containers, zodat muizen geen kans krijgen.

Omdat etensresten veel ongedierte trekken, is het van belang om je omgeving zo schoon maken te houden. Maak daarom dagelijks je kamer, koelkasten, keukenkasten en vuilnisbakken schoon. Ook kan je alle gaten en kieren dichten met onder andere gaas. Met deze preventieve maatregelen maak je het ongedierte zeer lastig om je appartement te betreden. 

Ongedierte bestrijding inhuren

Mocht je ondanks de bovenstaande tips toch last krijgen van ongewenste beestjes? Dan is het verstandig om de ongediertebestrijding in te huren. Je dient snel te handelen aangezien ongedierte zich snel kan voortplanten. Als je last hebt van ongedierte, wil je hier zo snel mogelijk van af. Ongedierte kan namelijk veel schade veroorzaken. Naast gezondheidsrisico’s kunnen muizen ook knagen aan bedradingen. Gelukkig beschikt de ongediertebestrijding over kennis en ervaring waardoor zij het probleem snel kunnen oplossen. Zo heb je in een mum van tijd geen last meer van ongedierte.

Als student heb je niet altijd de financiële middelen om dit te betalen. Indien er sprake is van een muizenplaag, kan je de verhuurder hierop aanspreken.

Leave a Reply